Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво масло да ставаме?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Како и да е на нашите (колите со ДПФ) ни треба масло препорачано за коли со ДПФ, а тава сигурно не е селениа WR, туку е селениа WR p.e или слични на него од другите брендови...
    AR 145 1.4TS ex
    AR 159 JTDm ex
    AR 145 QV

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
      Ти земи мани тоя Кастрол,за да не изревеш.
      Сподели да видим какво му е лошото на кастрола ,по принцип не е проблем да и сложа и селения....следващата смяна ще карам с нея.
      Със този кастрол с който карам си има класификатор за автомобили с DPF.
      Alfa romeo GTVex
      Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
      Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
      Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Денеска го читах мојо user manual и јасно си пише дека за 1.9ЈТДм е Селениа WR P.E.
        AR 145 1.4TS ex
        AR 159 JTDm ex
        AR 145 QV

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
          Сподели да видим какво му е лошото на кастрола ,по принцип не е проблем да и сложа и селения....следващата смяна ще карам с нея.
          Със този кастрол с който карам си има класификатор за автомобили с DPF.
          Просто според мен,в БГ не се внася истински Кастрол,тва е,мо това е дълбока тема,и не искам да я задълбаваме
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
            Просто според мен,в БГ не се внася истински Кастрол,тва е,мо това е дълбока тема,и не искам да я задълбаваме
            Ами незнам има нещо вярно в цялата схема,примерно в ММ наливат на гаранционните кастрол защото получават по голяма търговска отстъпка за него и им е по изгодно да ти налеят от него от колкото селения-значи или цените им са доста надути и постоянно дават некви големи търговски отстъпки наречени като промоций или маслото е с ниско качество за да ти го доставя вноситела на такава ниска цена.
            Alfa romeo GTVex
            Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

е кастролът е по-скъп от селениа...
              sigpic
              днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                е кастролът е по-скъп от селениа...
                Точно така ,но аз съм търговец и ти обяснявам най просто така:на кастрол примерно търговската ми отстъпка стига до 50% от клиенската цена ,а при селения примерно е 20%........
                Кастрола с който аз карам цена литър за клиент е 36лв и продавам такъв идва по евтино и карам с него.
                Разбира се тази отстъпка при кастрола се постига с голям оборот...
                Alfa romeo GTVex
                Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Днес сменях масло и ги попитах по-подробно в сервиза разликата между Selenia 30 и 40. Доколкото разбрах 30 е по рядко и се препоръчва за по студен климат да кажем - 20 градуса. А тука доста рядко има такива температури. А както идва и лято сега най-препоръчително за нашия климат идва 40-ската.

2.4JTDm

Comment

Първоначално публикувано от antonyonkov Покажи съобщение
                    Днес сменях масло и ги попитах по-подробно в сервиза разликата между Selenia 30 и 40. Доколкото разбрах 30 е по рядко и се препоръчва за по студен климат да кажем - 20 градуса. А тука доста рядко има такива температури. А както идва и лято сега най-препоръчително за нашия климат идва 40-ската.
                    Остави ги температурите, 30ката се препорачва за коли со ДПФ, на самата амбалажа си пише, а и на сајто на селениа си е јасно напишано дека е за коли со ДПФ.. Разгледах по продавниците и најдех Mobil ESP 5W30, Fuchs 5W30, LIQUI MOLY Top Tec 4300 и LIQUI MOLY Top Tec 4200 на кои пишаше дека са за коли со ДПФ. Тука во Скопје НЕ СЕ продава во официјалнио претставник и сервис за АлфаРомео - Селениа 5W30. Разговарах со них, бев до там, не сам за џабе дал 27000еy, а да ми стават улје кое не ми одговара според спецификацијата. Пробаа да ме убедат дека Фиат им казва какво да стават, ама кога им однесох кутијата и кога на неа јасно пише дека е за мојата кола останаа без думи.
                    Јаснo ми е дека на краток период нема да се оштети ДПФ филтерот, ама когато ше ми помине гаранцијата знам дека ше почнат проблемите тава си е марфиев закон.
                    AR 145 1.4TS ex
                    AR 159 JTDm ex
                    AR 145 QV

Comment

Точно правилно са ти обяснили 5w40 си е синтетично масло препоръчано за нашия климат,дали го дават за коли с DPF е друг въпрос....
                      Сподели с коя селения караш точно.....следващата смяна ще налея и аз такова макар ,че не съм убеден че е по добро от кастрола с който карам в момента.
                      Alfa romeo GTVex
                      Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Това, което го пише в книжката, а и в сервиза на магистралата винаги него слагат. Selenia WR 5W40 full Synthetic.

2.4JTDm

Comment

Това, което го пише в книжката, а и в сервиза на магистралата винаги него слагат. Selenia WR 5W40 full Synthetic.
                          Вярно сега погледнах пише си го и гледам съм на четвърта смяна на масло където 3-те са от официалния представител и са с кастрол магнатек,а четвъртата при обслужването след гаранция вече с кастрол EDGE.
                          Другия път ще и сложа селения.
                          Last edited by dilian alfa gtv; d.m.y г., 22:17.
                          Alfa romeo GTVex
                          Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Преди няколко години ММ и официалния вносител на Кастрол бяха в една холдингова структура (сега не знам как са, но най-вероятно още си е така), затова са ви сипвали кастрол - просто са си продавали нещата от другата притежавана фирма

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                              Преди няколко години ММ и официалния вносител на Кастрол бяха в една холдингова структура (сега не знам как са, но най-вероятно още си е така), затова са ви сипвали кастрол - просто са си продавали нещата от другата притежавана фирма
                              Те това е истината,още са под една шапка
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                                Само ще спомена, че като си купувах 159-ката вътрешен човек от ММ (на високо ниво) ми каза при смяна на масло ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да не слагам Кастрол, а да си купя и занеса Селения. Правете си изводите.
                                няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Working...
                                X