Како и да е на нашите (колите со ДПФ) ни треба масло препорачано за коли со ДПФ, а тава сигурно не е селениа WR, туку е селениа WR p.e или слични на него од другите брендови...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Какво масло да ставаме?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеТи земи мани тоя Кастрол,за да не изревеш.
Със този кастрол с който карам си има класификатор за автомобили с DPF.Alfa romeo GTVex
Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
Аudi A3 1.8 20V 02"
Comment
-
Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщениеСподели да видим какво му е лошото на кастрола ,по принцип не е проблем да и сложа и селения....следващата смяна ще карам с нея.
Със този кастрол с който карам си има класификатор за автомобили с DPF.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеПросто според мен,в БГ не се внася истински Кастрол,тва е,мо това е дълбока тема,и не искам да я задълбавамеAlfa romeo GTVex
Аudi A3 1.8 20V 02"
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщениее кастролът е по-скъп от селениа...
Кастрола с който аз карам цена литър за клиент е 36лв и продавам такъв идва по евтино и карам с него.
Разбира се тази отстъпка при кастрола се постига с голям оборот...Alfa romeo GTVex
Аudi A3 1.8 20V 02"
Comment
-
Днес сменях масло и ги попитах по-подробно в сервиза разликата между Selenia 30 и 40. Доколкото разбрах 30 е по рядко и се препоръчва за по студен климат да кажем - 20 градуса. А тука доста рядко има такива температури. А както идва и лято сега най-препоръчително за нашия климат идва 40-ската.
Comment
-
Първоначално публикувано от antonyonkov Покажи съобщениеДнес сменях масло и ги попитах по-подробно в сервиза разликата между Selenia 30 и 40. Доколкото разбрах 30 е по рядко и се препоръчва за по студен климат да кажем - 20 градуса. А тука доста рядко има такива температури. А както идва и лято сега най-препоръчително за нашия климат идва 40-ската.
Јаснo ми е дека на краток период нема да се оштети ДПФ филтерот, ама когато ше ми помине гаранцијата знам дека ше почнат проблемите тава си е марфиев закон.AR 145 1.4TS ex
AR 159 JTDm ex
AR 145 QV
Comment
-
Първоначално публикувано от antonyonkov Покажи съобщениеДнес сменях масло и ги попитах по-подробно в сервиза разликата между Selenia 30 и 40. Доколкото разбрах 30 е по рядко и се препоръчва за по студен климат да кажем - 20 градуса. А тука доста рядко има такива температури. А както идва и лято сега най-препоръчително за нашия климат идва 40-ската.
Сподели с коя селения караш точно.....следващата смяна ще налея и аз такова макар ,че не съм убеден че е по добро от кастрола с който карам в момента.Alfa romeo GTVex
Аudi A3 1.8 20V 02"
Comment
-
Първоначално публикувано от antonyonkov Покажи съобщениеТова, което го пише в книжката, а и в сервиза на магистралата винаги него слагат. Selenia WR 5W40 full Synthetic.
Другия път ще и сложа селения.Last edited by dilian alfa gtv; d.m.y г., 22:17.Alfa romeo GTVex
Аudi A3 1.8 20V 02"
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеПреди няколко години ММ и официалния вносител на Кастрол бяха в една холдингова структура (сега не знам как са, но най-вероятно още си е така), затова са ви сипвали кастрол - просто са си продавали нещата от другата притежавана фирмаFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеПреди няколко години ММ и официалния вносител на Кастрол бяха в една холдингова структура (сега не знам как са, но най-вероятно още си е така), затова са ви сипвали кастрол - просто са си продавали нещата от другата притежавана фирманяма вече Алфи, няма вече тръпка...
Comment
Comment